1

Blogg

Svenska HLR Rådet – rekommendationer för hjärtstartare

Nedan hittar du information om Svenska HLR Rådets rekommendationer för införskaffande av hjärtstartare för privatpersoner, föreningar och företag i Sverige.
Allmänt om hjärtstartare

Hjärtstartaren ska vara programmerad att följa Svenska HLR Rådets riktlinjer för hjärt- lungräddning.
Hjärtstartaren ska vara utmärkt och lätt att hitta/se med hjälp av…

Hyra hjärtstartare

Genom att hyra en hjärtstartare betalar du en mindre avgift varje månad i stället för en större engångssumma. Vår erfarenhet är att det passar såväl privatpersoner, idrotts- och bostadsrättsföreningar men också företag. Skulle du hyra hjärtstartare till ett företag med t.ex. 10 anställda, behöver du inte betalar mer än ungefär 25 kronor per anställd och månad.

Vid hyra av…

Hjärtstartare Zoll AED Plus

Hjärtstartaren Zoll AED Plus är en av de mest populära hjärtstartarna på marknaden. Inte bara för att den är enkel att använda, utan också för att den har ett unikt HLR-stöd som hjälper användaren att göra bra hjärtkompressioner.

Zoll AED Plus ger tydliga instruktioner på svenska för den som använder den. Hjärtstartaren guidar användaren genom livräddningsarbetet oc…

Hjärt-lungräddning (HLR) på barn över 1 år

Hjärtstopp på barn är inte lika vanligt som hos vuxna, men det är lika viktigt att snabbt komma igång med hjärt-lungräddning. Ju snabbare man kan påbörja HLR, desto större är chanserna att barnet överlever. Hjärtstopp hos barn beror ofta på andningsproblem och syrebrist. En syrefattig och sur miljö för hjärtat resulterar i långsam och oregelbunden hjärtrytm. Till slut stannar…

Hjärt-lungräddning för sjukvårdspersonal

Om du jobbar inom sjukvården eller undrar hur utbildning i hjärt-lungräddning för sjukvårdspersonal går till brukar vissa moment alltid ingå. Målet är att sjukvårdspersonal som arbetar med och nära patienter ska kunna larma och påbörja hjärt-lungräddning inom en minut. Sedan ska de kunna använda en hjärtstartare inom tre minuter. Detta får man lära sig:

Hur man ska agera…

Finns det hjärtstartare nära dig?

Har du koll på var närmsta hjärtstartare finns? Genom det nationella Hjärtstartarregistret kan du se var någonstans utanför sjukhus som det finns hjärtstartare i Sverige.

Registret är öppen för alla och det kostar ingenting att registrera eller söka efter hjärtstartare. Om det skulle uppstå en nödsituation där någon drabbats av plötsligt hjärtstopp kan en registrerad…

HLR på barn

HLR på barn
Precis som för vuxna är det viktigt med snabba insatser vid ett hjärtstopp på barn. Ju snabbare man kan påbörja hjärt-lungräddning desto större är chanser för överlevnad.

Hjärtstopp hos barn är inte så vanligt, men det är ofta relaterat till andningsproblem som ger syrebrist. Det ger en syrefattig och sur miljö för hjärtat vilket leder till långsam oc…

Billig hjärtstartare till hem och flerfamiljshus

Billig hjärtstartare till hem och flerfamiljshus
Om du är intresserad av att köpa eller hyra en billig hjärtstartare kan vi rekommendera den halv-automatiska modellen HeartPlus. Till ett förmånligt pris kan du köpa eller hyra hjärtstartare att ha hemma i lägenheten eller huset.

Hyra HeartPlus: 259:- exklusive moms/månad vid 36 månaders abonnemang

Köpa HeartPlus: 10 950:-…

Copyright ©2017. All Rights Reserved.